divendres, 5 de juny del 2009

Els videos, només per a entretenir?


El nostre treball es titula el vídeo, només per entretenir?

En moltes ocasions, veiem com a les escoles els vídeos són utilitzats com a últim recurs; és a dir, per a omplir temps mort. Ara bé, realitzant aquest treball hem pogut observar que el vídeo es un bon mitjà per transmetre coneixements, i a més, és molt eficaç si es fa el mestre en sap fer un bon ús.
Ens trobem en una societat que gira al voltant de les noves tecnologies, i molts alumnes se senten desmotivats davant de la rutina de classe, per això el vídeo esdevé un instrument molt útil, ja que aquest els motiva i a la vegada els ensenya.

Quan es prepara un vídeo educatiu, s'ha de tenir molt en compte quins són els continguts que es volen transmetre, i per això seria bo elaborar un guió previ on hi constessin totes les idees que es volen plasmar.

Gràcies a la xarxa, podem trobar infinitats de vídeos que ens poden ser útils. Ara bé, aquests vídeos s'han d'escollir amb el criteri adequat, ja que no tots els vídeos que semblen educatius ho són. Un bon lloc per buscar vídeos educatius és l'Edu3.cat. Aquest és un portal desenvolupat per la Corporació Catalana de Radio i Televisió (CCRTV) i la conselleria d’Educació de la Generalitat, per tal de fomentar les noves tecnologies i impulsar l’ús de la televisió i la ràdio com a eina d’educació social. Aquest portal consta d'un espai destinat als mestres, on ens ajudaran a escollir vídeos per fer-los servir a l'aula.

Un altre espai on podem trobar vídeos és el Youtube. Encara que aquí hauríem d'anar més en compte, ja que no tots els vídeos que hi ha penjats són educatius.

Esperem que amb la informació que us hem aportat, i el vostre criteri, sigueu capaces d'utilitzar correctament els vídeos a l'aula!!